Scandinavische keuken

De Scandinavische keuken is ontstaan in de jaren ’30 en nog altijd razend populair. Tijdens de oorlog was er weinig materiaal en moesten ontwerpers innovatief te werk gaan. Daarnaast kent het hoge noorden periodes met weinig zonlicht. Een gebrek aan materiaal en licht heeft uiteindelijk geleid tot een prachtige stijl. Geïnspireerd op landen als Noorwegen, Zweden en Denemarken. Deze stijl wordt inmiddels ook gebruikt in keukens. Wilt u inspiratie opdoen? Download dan onze brochure!

Kenmerken van de Scandinavische keuken

Door het gebrek aan materiaal tijdens de oorlog, ontstond een minimalistische stijl. U zult in een Scandinavische keuken dan ook geen overvloed aan accessoires tegenkomen. Eikenhout en bamboe zien we veel terug in het design van de Scandinavische keuken. Een betonnen vloer, wollen kleden, hout, steen en pasteltinten passen goed bij dit type keuken. Ruimte en licht staan centraal in de Scandinavische keuken. Zo zijn de keukendeurtjes vaak minimalistisch en licht van kleur, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. In de Scandinavische keuken zien we ook planten, hout, leer, kurk en wol op minimalistische wijze terugkomen in het interieur. Door dit toe te passen, creëert u een prachtig Scandinavische interieur. Om wat contrast toe te voegen aan de keuken kunt u kiezen uit pastelkleuren, zoals zachtroze, surfgroen of lichtblauw.

Licht en ruimte in de Scandinavische keuken

Licht en ruimte zijn kenmerkend voor de Scandinavische keuken. In het noorden hebben ze minder zonlicht in het jaar, met name in het hoge noorden. Ter compensatie van het weinige zonlicht, zien we in het interieur juist veel licht terug. We zien dan ook veel wit, want dat oogt ruimtelijk en schoon, maar ook andere lichte kleuren komen terug in de Scandinavische keukenstijl. Er kan natuurlijk ook geëxperimenteerd worden met zwart, maar dat moet dan wel minimalistische blijven.

Scandinavisch design in de keuken

In het Scandinavische design geldt ‘less is more’ en is dan ook gebaseerd op minimalisme. Deze minimalistische stijl zorgt voor een strak en modern ontwerp. Er wordt dan ook weinig gebruik gemaakt van bovenkasten of kasten tot het plafond. Ondanks de minimalistische uitstraling, kan ook een Scandinavische keuken echt wel knus zijn. Zeker in combinatie met vloerkleden, planten of andere natuurlijke accessoires, die zorgen voor een warm gevoel. De meubels zijn vaak eenvoudig en vintage meubels en accessoires komen hier vaak goed tot hun recht.

Een Scandinavische keuken in elk interieur

Een Scandinavische keuken past in elk interieur, dankzij het brede kleurenpallet. Er is veel variatie mogelijk binnen de Scandinavische stijl, wat maakt dat het voor ieder type interieur ontworpen kan worden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken of een Scandinavische keuken wel binnen uw huidige interieur past. Het team van Keukenstudio Dekker levert maatwerk en kan u helpen om de juiste stijl voor uw interieur te vinden.

Scandinavische keukens bij Keukenstudio Dekker

Bent u geïnteresseerd in een Scandinavische keuken? Een keuken geïnspireerd op landen als Denemarken, Zweden en Noorwegen, minimalistisch en licht. Keukenstudio Dekker helpt u met het realiseren van uw droomkeuken. Neem contact met ons op, vraag vrijblijvend advies aan of download onze brochure.