Moderne keuken

De moderne keuken is razend populair, eenvoudig en strak ingericht. Een moderne keuken is voorzien van nieuw keukenapparatuur, innovatieve gadgets en opbergmogelijkheden. De nieuwste technieken zorgen voor een strak geheel. Zo kunt u de handgrepen weglaten en de keukenapparatuur netjes inbouwen en wegwerken. Alles is mogelijk in een moderne keuken. Wilt u inspiratie opdoen? Download dan onze brochure!

Moderne keuken inrichting

Een moderne keuken heeft een eenvoudige, strakke, symmetrische en eigentijdse inrichting. Er worden veelal neutrale kleuren gebruikt met een hoogglans afwerking. Met name de kleur van de keukenkastjes is erg bepalend voor de sfeer van de moderne keuken.

Veel keukenstijlen hebben de voorkeur voor één materiaalsoort, maar de moderne keukenstijl maakt het mogelijk om bijzondere combinaties te maken. In een moderne keuken kunt u helemaal los gaan met creatieve en unieke combinaties, die aansluiten bij uw wensen. Denk hierbij aan het gebruik van glas, hout, steen, kunststof, RVS … laat uw creativiteit de vrije loop.

Een moderne keuken met moderne techniek

Bij een moderne keuken horen niet alleen moderne kleuren, materialen en vormen, maar ook moderne apparatuur. Denk hierbij aan moderne stopcontacten, een quooker, stoomoven, kookeiland of ingebouwde afzuiging. Ook in het design van de keukenkraan en wasbak zien we veel moderne kleuren terugkomen. Een vrij nieuw begrip in keukenland is het zogeheten PITT Cooking. Bij PITT Cooking liggen de kookpitten op het keukenblad, wat zorgt voor een hele moderne uitstraling. Minimalisme staat centraal in de moderne keuken, daarom worden apparaten zoveel mogelijk ingebouwd en weggewerkt.

Moderne keuken kleuren

Een veel gebruikte kleur in de moderne keuken is wit. Wit geeft een ruimtelijke, strakke en open uitstraling en is een neutrale kleur. Zeker in combinatie met hoogglans, oogt uw keuken een stuk ruimer. U kunt het wit breken met een mooi granieten of composieten keukenblad. Ook mat zwart wordt veel gebruikt en geeft een extra strakke look. Als u wat meer warmte wilt creëren in de keuken, dan is wit ideaal te combineren met houttinten of kleuren als taupe, groen en zandkleur. Het gebruik van felgekleurde accessoires zorgt voor een prachtig kleurcontrast. Het voordeel van accessoires is dat u deze makkelijk kan aanpassen aan de laatste trends, zo blijft uw keuken modern!

Een houten moderne keuken

Moderne keukens zijn razend populair, zeker in combinatie met een vleugje landelijk design. De houten moderne keuken heeft het strakke design van de moderne keuken en het warme en huiselijke van een landelijke keuken. De combinatie van beide zorgt voor rust en sereniteit. Fineerhout in combinatie met minimalistische elementen en moderne inbouwapparatuur zorgt voor een huiselijke sfeer. Een granieten of betonnen werkblad past mooi bij dit type keuken.

Moderne keukens bij Keukenstudio Dekker

Houdt u van een eenvoudig en strak interieur? Of bent u fan van de moderne technieken in de nieuwste keukenapparatuur? Neem gerust eens contact met ons op, vraag vrijblijvend advies aan of download onze brochure. Het team van Keukenstudio Dekker helpt u graag verder bij het realiseren van uw moderne droomkeuken.