Industriële keuken

Een industriële keuken is een van de laatste keukentrends en heeft een stoer uiterlijk dankzij het gebruik van grove materialen. De industriële stijl is gebaseerd op oude industriepanden en loodsen. Waar een moderne of klassieke keuken tot in de detail is afgewerkt, heeft een industriële keuken ruwe randen. Deze ruwe randen ontstaan onder andere door het gebruik van RVS, beton, hout en bakstenen. Door de jaren heen wordt een industriële keuken alleen maar mooier, doordat er echt in geleefd wordt. Waar krassen en deuken in een moderne keuken afbraak doen aan het uiterlijk, kan het in een industriële keuken juist een toevoeging zijn. Wilt u inspiratie opdoen? Download dan onze brochure!

De industriële keukenstijl

De belangrijkste kenmerken voor een industriële keukenstijl zijn het gebruik van robuuste materialen die tegen een stootje kunnen. Denk hierbij aan RVS, metaal, beton, staal, natuursteen of ruw hout. Beton zien we veel terug in dit type keuken, zo is een betonnen aanrechtblad een prachtige eyecatcher in een industrieel interieur. Verder worden er vooral fabriekskleuren gebruikt, zoals bruin, grijs, zwart, beton en donkergroen. Deze kleuren geven een neutraal en natuurlijk effect. Felle kleuren zien we nauwelijks terug in de industriële keuken. De industriële keuken heeft vaak een ruimtelijke sfeer, waarbij een hoog plafond een grote rol speelt.

Industriële accessoires en apparatuur

Wat accessoires betreft kunt u zich helemaal uitleven in een industriële keukenstijl. Grove, metalen hanglampen, grote planten en stoelen met RVS poten. Uw kookgerei en pannen aan de muur en de voorraadpotten zichtbaar op de planken. Of een moderne stoomoven, in plaats van een traditionele oven. Alles is mogelijk in de industriële keuken.

Industriële keuken in een kleine ruimte

Om te kunnen kiezen voor een industriële keuken, hoeft u niet perse over een grote ruimte te beschikken. Natuurlijk is een hoog plafond of een grote ruimte een extra toevoeging aan deze stijl, maar ook in een kleine ruimte kunt u iets moois creëren. Het vergt misschien wat meer creativiteit, maar het team van Studio Dekker gaat deze uitdaging graag voor u aan.

Trends in industriële keukens

Een industriële keukenstijl is al een trend op zich, maar ook hierbinnen zijn er veel verschillende trends, stijlen en mogelijkheden. Denk hierbij aan:

  • Een authentieke bakstenen muur kan een geweldige toevoeging zijn aan uw industriële keuken. Gebruik bijvoorbeeld bakstenen in de kleur rood, geel, zwart of grijs.
  • Afvoerbuizen en leidingen hoeven niet perse weggewerkt te worden. Ze kunnen juist iets extra’s toevoegen door ze te laten opvallen. Dit kan door buizen en leidingen van koper of RVS te gebruiken.
  • Accenten van koper, goud en brons zien we veel terugkomen in de industriële keuken. Met name in de wasbak, kraan of in de lampen. Ze bieden een warm tegenwicht aan de ruwe materialen.
  • Zichtbare lasnaden, schroeven en ophangwerk. Het mag allemaal best een beetje opvallen en hoeft niet allemaal netjes weggewerkt te worden.

Industriële keukens bij Keukenstudio Dekker

Er zijn oneindig veel mogelijkheden als het gaat om de inrichting van uw keuken. Eén daarvan is de stoere, industriële stijl. Laat u adviseren door een van onze experts. Vraag vrijblijvend advies aan, neem contact op met het team van Keukenstudio Dekker of download onze brochure.