Houten keuken

Haal warmte, sfeer en gezelligheid in huis met een houten keuken. Een houten keuken leeft, heeft een natuurlijke look en is ideaal te combineren met verschillende materialen en kleuren. Daarnaast kent het gebruikt van hout ook vele voordelen. Wilt u inspiratie opdoen? Download dan onze brochure!

Voordelen van een houten keuken

Een houten keuken kent vele voordelen. Hout gaat namelijk heel prima samen met verschillende kleuren en materialen en dat maakt dit type keuken ook enigszins tijdloos. Met een houten keuken kunt u alle kanten op, klassiek, modern, landelijk of industrieel bijvoorbeeld. Daarnaast kunt u ook nog uit talloze soorten hout kiezen, helemaal naar eigen smaak in te richten dus. Hout is ook een ontzettend mooi en natuurlijk product dat heel lang gaaf blijft en meegaat. Het is flexibel, sterk en goed bewerkbaar waardoor u beschadigingen makkelijk kunt wegwerken.

Houten keuken design

Houten keukens zijn er in alle soorten, maten en stijlen, waaronder landelijkmodernindustrieel en combinaties daarvan. Hout heeft een warme uitstraling en wordt daardoor ook veel gecombineerd met allerlei verschillende kleuren. Bij het inrichten van uw keuken is het daarom ook belangrijk om een beetje te spelen met de hoeveelheid hout u gebruikt. Zo kunnen alle kasten van hout gemaakt worden, het kookeiland of alleen het werkblad. Dat laatste is vooral ideaal als geen gloednieuwe keuken wilt, maar uw huidige keuken wilt aanpassen.

Fineerhout en massief hout

Bij Keukenstudio Dekker maken we geen massief houten keukens. Massief hout is namelijk gevoelig voor de luchtvochtigheid, omdat het werkt en daardoor kan inkrimpen of uitzetten. Daarom kiezen wij voor fineer, ook wel fineerhout. Fineer is plaatmateriaal met een dun laagje echt hout en een stuk duurzamer dan massief hout. Fineer wordt geproduceerd uit fineer stammen, die in heet water worden gestoomd. Door de hoge temperatuur en het vocht wat wordt ingebracht, wordt het hout elastisch en soepel, waardoor het beter te snijden is. Dit beperkt de kans op scheurvorming. Ook wordt er een speciaal snijproces gebruikt, waardoor er nauwelijks hout wordt verspild.

De voordelen van fineerhout in de keuken

In tegenstelling tot massief hout, werkt fineer niet. Fineer gaat hierdoor langer mee. Daarnaast is het nauwelijks van echt hout te onderscheiden, heeft het een natuurlijke uitstraling en is het in iedere gewenste kleur te spuiten. Ook bij fineer heeft u de keuze uit verschillende soorten, zoals eiken fineer of noten fineer.

Houten keuken of houtlook keuken

Een houtlook keuken is een goed alternatief voor een houten keuken en ook erg populair. Met een houtlook keuken kunt u genieten van de warme uitstraling van een houten keuken, zonder het onderhoud. Een houten keuken heeft namelijk wel wat onderhoud nodig, omdat het een natuurproduct is. Zo kan hout niet heel goed tegen vocht en warmte. Als u liever niet teveel onderhoud wilt aan uw houten keuken, kijkt u dan eens naar een houtlook keuken.

Houten keukens bij Keukenstudio Dekker

Wilt u ook genieten van de vele voordelen van een houten keuken? Of gaat u liever voor een houtlook keuken? Laat u inspireren door onze eerdere keukenprojecten, neem contact op met het Keukenstudio Dekker team of download onze brochure. Wij helpen u graag verder met het vinden van een passende keuken.